Mobile-first Indexing

Mobile-first Indexing

H επίσημη ανακοινωση της google σχετικα με την αλλαγη στην προτεραιότητα ευρετηριασης και εν τέλει κατάταξης των ιστοσελίδων στα οργανικά αποτελέσματα.
—————————————————————–

 Official news on crawling and indexing sites for the Google index

Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν αναζήτηση στο Google χρησιμοποιώντας μια κινητή συσκευή. Ωστόσο, τα συστήματα κατάταξης εξακολουθούν να εξετάζουν την έκδοση του περιεχομένου μιας σελίδας για υπολογιστές, για να αξιολογήσουν τη συνάφεια με τον χρήστη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όταν η σελίδα για κινητά έχει λιγότερο περιεχόμενο από τη σελίδα της επιφάνειας εργασίας, επειδή οι αλγόριθμοι μας δεν αξιολογούν την πραγματική σελίδα που βλέπει κάποιος ερευνητής κινητής τηλεφωνίας.

Για να κάνουμε τα αποτελέσματά μας πιο χρήσιμα, έχουμε αρχίσει πειράματα για να κάνουμε πρώτα το ευρετήριο μας για κινητά. Παρόλο που ο δείκτης αναζήτησης θα συνεχίσει να αποτελεί ένα ενιαίο ευρετήριο ιστοσελίδων και εφαρμογών, οι αλγόριθμοι μας θα χρησιμοποιήσουν κατά κύριο λόγο την έκδοση για κινητά ενός περιεχομένου ενός ιστότοπου για την ταξινόμηση σελίδων από αυτόν τον ιστότοπο, την κατανόηση δομημένων δεδομένων και την εμφάνιση αποσπασμάτων από αυτές τις σελίδες . Φυσικά, ενώ ο δείκτης μας θα κατασκευαστεί από κινητά έγγραφα, θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε μια μεγάλη εμπειρία αναζήτησης για όλους τους χρήστες, είτε προέρχονται από κινητές συσκευές είτε από επιτραπέζιους υπολογιστές.

Αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για μια σημαντική μεταβολή στην ευρετηρίαση και είναι αυτή που παίρνουμε σοβαρά. Θα συνεχίσουμε προσεκτικά να πειραματιστούμε τους επόμενους μήνες σε μικρή κλίμακα και θα επιταχύνουμε αυτή την αλλαγή όταν είμαστε σίγουροι ότι έχουμε μια μεγάλη εμπειρία χρήστη. Παρόλο που ξεκινάμε μόνο αυτή τη διαδικασία, παρουσιάζονται μερικές συστάσεις που βοηθούν τους υπεύθυνους των webmasters να προετοιμαστούν καθώς προχωρούμε προς έναν ευρύτερο δείκτη για κινητά.

  • Εάν διαθέτετε έναν ανταποκρινόμενο ιστότοπο ή έναν ιστότοπο δυναμικής προβολής όπου το κύριο περιεχόμενο και η σήμανση είναι ισοδύναμα σε κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές, δεν πρέπει να αλλάξετε τίποτα.
  • Αν έχετε μια διαμόρφωση ιστότοπου όπου το κύριο περιεχόμενο και η σήμανση είναι διαφορετικά μεταξύ των κινητών και των επιτραπέζιων υπολογιστών, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας κάποιες αλλαγές στον ιστότοπό σας.
  • Εάν διαθέτετε μόνο έναν ιστότοπο για επιτραπέζιους υπολογιστές, θα συνεχίσουμε να ευρετηρούμε τον ιστότοπο της επιφάνειας εργασίας σας καλά, ακόμα κι αν χρησιμοποιούμε έναν παράγοντα χρήστη για κινητά για να δείτε τον ιστότοπό σας. Εάν δημιουργείτε μια έκδοση για κινητά του ιστότοπού σας, λάβετε υπόψη ότι ένας λειτουργικός ιστότοπος προσανατολισμένος στην επιφάνεια εργασίας μπορεί να είναι καλύτερος από μια κατεστραμμένη ή ατελής έκδοση του ιστότοπου για κινητά. Είναι καλύτερο να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας για κινητά και να το ξεκινήσετε όταν είναι έτοιμος.  

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————
Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ωστε να ελέγξουμε τις δυνατότητες της σελιδας σας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Google.

Προβλέπουμε ότι η αλλαγή αυτή θα χρειαστεί λίγο χρόνο και θα σας ενημερώσουμε εκ νέου καθώς παρακολουθούμε καθημερινά  τη μετεγκατάσταση των συστημάτων της Google.