Πως να Καταχωρήσετε την Επιχείρηση σας στο Google Maps

Google my Business

Τι είναι το Google My Business;

Το Google My Business είναι ένα δωρεάν εργαλείο που σας δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε τον τρόπο εμφάνισης της τοπικής σας επιχείρησης στα προϊόντα Google, όπως είναι οι Χάρτες και η Αναζήτηση. Αν διευθύνετε μια επιχείρηση που εξυπηρετεί πελάτες σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία ή εξυπηρετείτε πελάτες σε μια καθορισμένη περιοχή εξυπηρέτησης, το Google My Business μπορεί να βοηθήσει τους καταναλωτές να σας βρουν. Οι επαληθευμένες επιχειρήσεις στο Google έχουν διπλάσιες πιθανότητες να θεωρηθούν αξιόπιστες από τους χρήστες.
Google My Business
Google My Business
Ας υποθέσουμε ότι είστε ένας δυνητικός πελάτης. Αυτός ο πελάτης βρίσκεται τρία τετράγωνα μακριά από το κατάστημά σας και αναζητά αυτό ακριβώς που κάνετε καλύτερα από όλους στη γειτονιά. Μπορεί να έχει δει το σήμα σας ή να έχει ακούσει σχετικά με την επιχείρησή σας από έναν φίλο. Αν αναζητήσει τις υπηρεσίες σας στο Google, τι θα βρει; Η διατήρηση της επιχείρησής σας στο Google My Business μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες να ανακαλύψουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχετε, να επικοινωνήσουν μαζί σας και να βρουν την τοποθεσία σας. Και όλα αυτά είναι δωρεάν.  

Τι μπορείτε να κάνετε με το Google My Business

Μπορείτε να εξετάσετε τα πλεονεκτήματα του Google My Business σε τρεις κατηγορίες.
 1. Διατήρηση ακριβών πληροφοριών σχετικά με την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο
  • Ενημερώνετε την Google για το ωράριο, τον ιστότοπο, τον αριθμό τηλεφώνου και την τοποθεσία σας (οδός, περιοχή εξυπηρέτησης ή δείκτης μέρους, ανάλογα με την επιχείρησή σας)
  • Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή για κινητά, για να μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με την παρουσία σας στο διαδίκτυο όπου κι αν βρίσκεστε
 2. Αλληλεπίδραση με πελάτες
  • Δημοσιεύστε φωτογραφίες της επιχείρησής σας, καθώς και των προϊόντων και των υπηρεσιών σας
  • Συγκεντρώστε κριτικές από πελάτες και απαντήστε σε αυτές
 3. Προσέλκυση νέων πελατών
  • Βελτιώστε τον τρόπο με τον οποίο η επιχείρησή σας εμφανίζεται στο διαδίκτυο, προκειμένου να μπορούν να σας βρίσκουν νέοι πελάτες
  • Δείξτε τον ιστότοπό σας στους πελάτες
  • Όταν είστε έτοιμοι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφημίσεις βάσει τοποθεσίας με το AdWords Express, για να προσεγγίσετε ακόμα μεγαλύτερο κοινό

Πως βαζω την επιχειρηση μου στο google maps

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα, για να εγγραφείτε:
 1. Μεταβείτε στη διεύθυνση google.gr/business και κάντε κλικ στην επιλογή Ξεκινήστε τώρα στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας.
 2. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google ή, αν δεν χρησιμοποιείτε ήδη υπηρεσίες Google, δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
 3. Θα εμφανιστεί ένας χάρτης της χώρας σας, με μια φόρμα επάνω αριστερά. Καταχωρίστε το όνομα της επιχείρησής σας στο πρώτο πεδίο.
 4. Καθώς πληκτρολογείτε, θα εμφανίζονται προτάσεις για διάφορες αντιστοιχίσεις. Αν εμφανιστεί η επιχείρησή σας, επιλέξτε την από τις προτάσεις.
 5. Συμπληρώστε τα υπόλοιπα πεδία με τις πληροφορίες της επιχείρησης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Συνέχεια.
  • Ενδέχεται να εμφανιστεί στις προτάσεις μια επιχείρηση που πιθανώς αντιστοιχεί με τις πληροφορίες αυτές. Αν είναι η δική σας επιχείρηση, κάντε κλικ επάνω της. Αν δεν είναι η δική σας επιχείρηση, κάντε κλικ στην επιλογή Διατήρηση των πληροφοριών που έχω καταχωρίσει.
 6. Θα εμφανιστεί μια επιλογή σύμφωνα με την οποία πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι διαθέτετε εξουσιοδότηση για τη διαχείριση της επιχείρησης. Αν διαθέτετε εξουσιοδότηση, κάντε κλικ στο πλαίσιο και μετά κάντε κλικ στην επιλογή Συνέχεια. Αν δεν διαθέτετε εξουσιοδότηση για τη διαχείριση της επιχείρησης, βρείτε το άτομο στον οργανισμό σας που διαθέτει τη συγκεκριμένη εξουσιοδότηση και κατόπιν συνεχίστε με την εγγραφή.

Έναρξη της επαλήθευσης

Με την επαλήθευση διασφαλίζεται η ακρίβεια των πληροφοριών της επιχείρησής σας στο Google. Οι επαληθευμένες επιχειρήσεις έχουν διπλάσιες πιθανότητες να θεωρηθούν αξιόπιστες από τους χρήστες. Επίσης, η επαλήθευση σάς προστατεύει από οποιονδήποτε μπορεί να παρουσιαστεί ως αντιπρόσωπος της επιχείρησής σας. Θα μπορείτε να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες επιχείρησης που εμφανίζονται στα προϊόντα Google, μόνο αφού ολοκληρώσετε την επαλήθευση. Για τις περισσότερες επιχειρήσεις, η επαλήθευση συνεπάγεται αίτηση, λήψη και ανάγνωση ταχυδρομικής κάρτας επαλήθευσης από την Google.     Αν έχετε προχωρήσει στην επαλήθευση αμέσως μετά την εγγραφή, θα εμφανιστεί η ένδειξη Αλληλογραφία στην επάνω αριστερά γωνία της σελίδας, επάνω από τον χάρτη όπου η επιχείρησή σας εμφανίζεται με πινέζα.
 1. Αν οι πληροφορίες της επιχείρησής σας είναι σωστές, κάντε κλικ στην επιλογή Αλληλογραφία. Μην κάνετε κλικ στην επιλογή Επαλήθευση αργότερα παρακάτω.
 2. Enter the name of the person the verification postcard should be mailed to. (This is optional—you can leave it blank if you’d like.) We’ll send it to the address you provided for your business.
 3. Click Send postcard.
Μπορεί να έχετε εγγραφεί στο Google My Business και μετά να σταματήσατε προτού ξεκινήσει η διαδικασία επαλήθευσης. Σε αυτήν την περίπτωση:
 1. Συνδεθείτε στη διεύθυνση google.com/business. Θα εμφανιστεί ο πίνακας ελέγχου του Google My Business.
 2. Βρείτε το κόκκινο banner στο επάνω μέρος της σελίδας και κάντε κλικ στο κουμπί Επαλήθευση τώρα, στη δεξιά πλευρά.
 3. Θα εμφανιστεί η ένδειξη Αλληλογραφία στην επάνω αριστερά γωνία της σελίδας, επάνω από τον χάρτη όπου η επιχείρησή σας εμφανίζεται με πινέζα. Επαληθεύστε ότι οι πληροφορίες της επιχείρησής σας είναι σωστές και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αλληλογραφία. Μην κάνετε κλικ στην επιλογή Επαλήθευση αργότερα παρακάτω.
 4. Enter the name of the person the verification postcard should be mailed to. (This is optional—you can leave it blank if you’d like.) We’ll send it to the address you provided for your business.
 5. Click Send postcard.

Αναμονή για την άφιξη της ταχυδρομικής κάρτας

Σε μερικές εβδομάδες (ανάλογα με το πού βρίσκεστε), θα λάβετε στη διεύθυνση της επιχείρησής σας μια ταχυδρομική κάρτα από την Google. Η ταχυδρομική κάρτα θα περιλαμβάνει έναν μοναδικό κωδικό επαλήθευσης, τον οποίο θα καταχωρίσετε στο Google My Business, για να επιβεβαιώσετε ότι η επιχείρησή σας βρίσκεται στη διεύθυνση που αναφέρεται. Ενώ περιμένετε την ταχυδρομική κάρτα, μπορείτε να αρχίσετε να θέτετε τα θεμέλια για την επιτυχία σας στο διαδίκτυο:
 • Επισκεφτείτε τον ιστότοπό σας σαν να ήσασταν πελάτης που τον βρήκε στο Google. Αξιοποιήστε αυτήν την ευκαιρία, για να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας ή να ενημερώσετε τυχόν παλιές πληροφορίες.
 • Τραβήξτε φωτογραφίες της επιχείρησής σας, καθώς και των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχει. Οι φωτογραφίες αυτές θα αποτελέσουν εξαιρετικές προσθήκες στην καταχώρισή σας στο Google My Business. Μπορείτε ακόμα και να δείξετε στους πελάτες το εσωτερικό της επιχείρησής σας, με το Business View.

Ολοκλήρωση επαλήθευσης

Αφού λάβετε την ταχυδρομική κάρτα επαλήθευσης, επιστρέψτε στη διεύθυνση google.com/business. Συνδεθείτε και κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή κωδικού, στο μπλε banner, στο επάνω μέρος της οθόνης. Στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες, για να καταχωρίσετε τον κωδικό επαλήθευσης από την ταχυδρομική κάρτα. Συγχαρητήρια: Τώρα έχετε επαληθευτεί και είστε έτοιμοι να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες της επιχείρησής σας, να απαντήσετε σε κριτικές και να προσθέσετε φωτογραφίες! Μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες προκειμένου οι πληροφορίες της επιχείρησής σας να εμφανιστούν στο Google. Όταν οι πληροφορίες σας είναι διαθέσιμες ζωντανά, ελέγξτε την καταχώρισή σας. Απλώς αναζητήστε το όνομα της επιχείρησης και της πόλης στην Αναζήτηση Google ή τους Χάρτες και δείτε τι θα εμφανιστεί. Αν δεν σας αρέσει αυτό που βλέπετε, διαβάστε τον επόμενο οδηγό, για να μάθετε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την καταχώρισή σας. Έχετε υπόψη ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης ποικίλλουν για διάφορους λόγους και μπορεί να μη βλέπετε τα ίδια με κάποιον άλλο. Μάθετε πώς η Google κατατάσσει τα τοπικά αποτελέσματα.  

Τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς

Είναι δεδομένο ότι οι άνθρωποι αναζητούν γρήγορους, αποτελεσματικούς τρόπους, για να βρουν τοπικές επιχειρήσεις κοντά τους. Εάν δεν βρίσκεστε στα τοπικά αποτελέσματα αναζήτησης, δεν θα σας βρουν ποτέ. Με τη φωνητική αναζήτηση, τα smartphones και τις άμεσες απαντήσεις στην πρώτη γραμμή της αναζήτησης, η άμεση προσβασιμότητα στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι το κλειδί. Στην πραγματικότητα, οι τοπικές αναζητήσεις οδηγούν στο 50% των καταναλωτών που χρησιμοποιούν το κινητό τους να επισκεφθούν ένα κατάστημα εντός μιας ημέρας. Και η Google λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να αγοράσουν μόλις βρεθούν στο κατάστημα. Η βελτιστοποίηση της τοπικής επιχειρηματικής σας παρουσίας περιλαμβάνει πολλούς παράγοντες που όλοι συνδέονται και βοηθούν την επιχείρησή σας να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Η έμπειρη ομάδα μας θα φέρει σε ισορροπία αυτούς τους παράγοντες που επηρεάζουν τα σύγχρονα αποτελέσματα αναζήτησης και ωφελούν την επιχείρησή σας, καθώς  και τους χρήστες που αναζητούν. Με εξειδικευμένες local SEO, η ομάδα μας είναι έτοιμη να βοηθήσει την επιχείρησή σας να βρεθεί στο διαδίκτυο, όταν έχει μεγαλύτερη σημασία. Επικοινωνήστε μαζί μας
Προώθηση Ιστοσελίδων

Local SEO >>

Εάν θέλετε να κυριαρχήσετε, χρειάζεστε μια ολοκληρωμένη στρατηγική local SEO που οδηγεί και αποδίδει αποτελέσματα.