Η Google καταργεί την προβολή και αναζήτηση εικόνων.

Η Google καταργεί την προβολή και αναζήτηση εικόνων.

Η Google τους τελευταίους δύο μήνες έχει ξεκινήσει μια σειρά ενημερώσεων στις υπηρεσίες της.  Όλες αυτές οι ενημερώσεις στοχεύουν στη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών ενώ παράλληλα βοηθούν στην αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα της Google και των υπηρεσιών της. Η αναζήτηση εικόνων είναι μια από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες που προσφέρει η Google και η τελευταία ενημέρωση της μπορεί να διχάσει αρχικά τους περισσότερους χρήστες.

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση της εταιρίας καταργεί τη λειτουργία “Προβολή εικόνων”, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε μια εικόνα χωρίς να χρειάζεται να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο που τις περιέχει. Αυτή η λειτουργία σαφώς προσφέρει  μεγάλη ευκολία στους χρήστες της, καθώς μπορούν να χρησιμοποιούν την αναζήτηση στο Google Images ως μια τεράστια πλατφόρμα αναζήτησης εικόνων.

 

Τι είναι το νέο update εικόνων της Google;

Με τη νέα ενημέρωση, οι χρήστες θα μπορούν πλέον να βλέπουν τις εικόνες από την Google, μόνο μέσω του κουμπιού “Επίσκεψη”  το οποίο θα τους μεταφέρει στην ιστοσελίδα που περιέχει την εικόνα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι χρήστες θα πρέπει πρώτα να έχουν πρόσβαση στην εκάστοτε ιστοσελίδα, προτού προβάλουν την εικόνα από το διαδίκτυο. Και ενώ η ενημέρωση αυτή μπορεί να φαίνεται σαν μια απλή αλλαγή, είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα κουμπιά στην Google, καθώς οδηγεί άμεσα τους χρήστες στην εικόνα με λιγότερα κλικ. Η αναζήτηση εικόνων θα καταργηθεί και αυτή. Παρόλα αυτά, οι χρήστες θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να κάνουν αντίστροφη αναζήτηση εικόνων στον ιστότοπο, για να αναζητήσουν πηγές των εικόνων.

Ενώ το update μπορεί να φαίνεται σαν μια ξαφνική αλλαγή, ήταν κάτι αναμενόμενο που έπρεπε να συμβεί εδώ και καιρό, λόγω των κατηγοριών που κατέθεσε η Getty Images εναντίον της Google. Η κατηγορία ήταν ότι η Google προώθησε την πειρατεία της εικόνας δίνοντας στους χρήστες έναν ευκολότερο τρόπο πρόσβασης σε πολλές εικόνες. Αυτό εν τέλει, οδήγησε στη δημιουργία μιας εταιρικής σχέσης με τη Getty Images  και στην ενημέρωση των εικόνων Google, προκειμένου να μειωθούν οι χρεώσεις.

 

Τι επιπτώσεις θα φέρει αυτή η ενημέρωση;

Με την κατάργηση του κουμπιού “Προβολή εικόνας”, οι χρήστες θα πρέπει τώρα να ψάχνουν για την εικόνα και να αποκτούν πρόσβαση στην ιστοσελίδα από την οποία προήλθε και στη συνέχεια να κατεβάζουν την εικόνα από τον ιστότοπο. Αν και αυτό θα αφήσει αρκετούς χρήστες δυσαρεστημένους, είναι ένας τρόπος για να αποτραπεί η μεγάλη πειρατεία εικόνας μέσω του διαδικτύου. Είναι γεγονός πως πολύ συχνά, εικόνες από το διαδίκτυο αντιγράφονται και τροποποιούνται χωρίς την άδεια του παρόχου, κάτι που δεν είναι νόμιμο και θα προκαλούσε περισσότερα προβλήματα από ό, τι πραγματικά αξίζει.

Όπως αναρτήθηκε και στον λογαριασμό Search Link στοTwitter, αυτό το update στοχεύει στο να βοηθήσει στη σύνδεση χρηστών και χρήσιμων ιστότοπων. Έτσι όχι μόνο θα βοηθά τους χρήστες να βρουν τις καταλληλότερες εικόνες, αλλά και να ανακαλύπτουν σχετικούς ιστότοπους που μπορούν να τους δώσουν περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες σχετικές με  τη εικόνα που αναζητούν.

 

Εφαρμογές SEO προς όφελος της δική σας ιστοσελίδας

Τo SEO είναι όλες οι διαδικασίες και απαραίτητες ενέργειες που γίνονται για μια ιστοσελίδα ώστε να ανέβει στις πρώτες θέσεις (οργανικά αποτελέσματα) των μηχανών αναζήτησης  όπως της Google, με συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις κλειδιά που αφορούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας. Από τη στιγμή που επιτευχθεί αυτή η διαδικασία, έχουμε ως αποτέλεσμα την αύξηση των επισκεπτών και συνεπώς την αύξηση των πωλήσεων.

Δεδομένου ότι οι χρήστες θα πρέπει πλέον πρώτα να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο πριν από την πρόσβαση στην εικόνα, αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας που γίνεται σε διαφορετικές ιστοσελίδες μέσω του διαδικτύου. Αυτό το update μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος σας, καθώς η βελτιστοποίηση του κειμένου εικόνας θα κάνει την εικόνα πιο εύκολη στην αναζήτηση στις μηχανές αναζήτησης, η οποία με τη σειρά της θα βοηθήσει τους χρήστες να ανακαλύψουν τον ιστότοπό σας.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες σας μπορούν να αναζητηθούν εύκολα, όπως και το περιεχόμενό σας και  φυσικά ότι υπάρχει ένα υδατογράφημα πάνω στην εικόνα που θα προστατεύει σε περίπτωση λογοκλοπής ή επεξαργασίας των φωτογραφιών σας. Οι εικόνες είναι ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε τις αναζητήσεις και την προβολή της ιστοσελίδας σας, δημιουργώντας  μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

 

Συμπέρασμα

Ενώ η ενημέρωση αυτή από τη Google μπορεί να απογοητεύσει ένα μεγάλο αριθμό χρηστών στην αρχή, είναι μια αλλαγή που έπρεπε να συμβεί και μπορεί να γίνει ένα εργαλείο στήριξης των επαγγελματιών και των ιστοσελίδων τους.  Εάν έχετε μια ιστοσελίδα ή ένα e-shop για την επιχείρηση σας, αυτό το update της Google  μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη αναζήτηση και προβολή  σας στς μηχανές αναζήτησης, καθώς είναι μια ευκαιρία βελτιστοποίησης του  περιεχομένου σας για να διευκολύνετε τους χρήστες να σας βρουν ευκολότερα.

Το να έχουμε μια εταιρική διαδικτυακή παρουσία είναι το πρώτο βήμα για μια Online προβολή. Το να έχουμε, όμως μια επιτυχημένη διαδικτυακή προβολή, η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εταιρείας μας και ικανοποιεί τους αντικειμενικούς μας στόχους, όπως την βελτιστοποίηση της φήμης μας, την αύξηση των πωλήσεων, των επισκέψεων, την πραγματική επιστροφή και απόσβεση της επένδυσής μας είναι ένα διαφορετικό θέμα.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για Δωρεάν έλεγχο SEO στην ιστοσελίδας σας.

 

 

 

Πηγή: https://seo-hacker.com/google-images-update-removes-view-image-image-search/?ref=quuu&utm_source=quuu