H διαφήμιση στο Google Adwords είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος διαφήμισης και προβολής για κάθε επιχείρηση.  Όμως, αν δεν πραγματοποιηθεί μεθοδευμένα και στα πλαίσια μιας οργανωμένης digital marketing στρατηγικής, δεν αρκεί για να πετύχετε ικανοποιητικά τους στόχους που έχετε θέσει και να διευρύνετε το πελατολόγιό σας.

Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μας κάνουν τις εξής ερωτήσεις «Γιατί να διαφημιστώ στη Google;» ή «Θα μου αποδώσει η διαφήμιση στη Google;». Εμείς πιστεύουμε ότι το Google Ads μπορεί να λειτουργήσει σχεδόν για κάθε τύπο επιχείρησης αρκεί να διαθέτει ιστοσελίδα. Γιατί προσφέρει σίγουρη και άμεση επισκεψιμότητα έναντι της επένδυσης που θα γίνει.

Το Google AdWords είναι ένα σημαντικό εργαλείο του Digital Marketing, που θα βοηθήσει την επιχείρησή σας να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό. Ξεχωρίζει την ιστοσελίδα ή το όνομα της επιχείρησή σας και το φέρνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Παρόλο που πολλές επιχειρήσεις προτιμούν να πραγματοποιούν μόνες τους τις καμπάνιες Google Ads, πρέπει να γνωρίζετε ότι η δημιουργία και η παρακολούθηση μιας διαφημιστικής καμπάνιας στο Google απαιτεί χρόνο, εμπειρία και εξειδίκευση ώστε να μπορέσει να αποφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Google Adwords

Γιατί λοιπόν να διαφημιστείτε στη Google

Ο προϋπολογισμός
Στην υπηρεσία Google Ads, εσείς ορίζετε τον διαφημιστικό προϋπολογισμό που θέλετε να διαθέσετε. Έχετε τη δυνατότητα να ξεκινήσετε με ένα σχετικά μικρό ποσό (5 €/ημέρα) και σιγά σιγά να το αυξήσετε. Η πληρωμή στην Google γίνεται κάθε φορά που κάποιος πατάει πάνω στη διαφήμιση σας. Σε περίπτωση που δεν επιλέξετε σωστές λέξεις-κλειδιά (keywords), για να ενεργοποιήσουν τα πληρωμένα αποτελέσματα αναζήτησης και κανείς δεν κάνει κλικ, δεν θα επιβαρυνθείτε καθόλου. Τότε, θα πρέπει να αλλάξετε keywords, να σκεφτείτε τι αναζητά ο κόσμος και αν εσείς το έχετε στην ιστοσελίδα σας.
Επομένως, με ένα εξαιρετικά μικρό αρχικό κόστος επένδυσης, μπορείτε να προσελκύσετε τους χρήστες που πραγματοποιούν αναζητήσεις σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχετε, και να τους μετατρέψετε σε πελάτες!

Στοχευμένη επισκεψιμότητα

Οι πληρωμένες διαφημίσεις σας επιτρέπουν να εμφανίζετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, μόλις γίνεται κάποια σχετική αναζήτηση με κάποια λέξη κλειδί (keyword). Οι πελάτες σας μπορεί να βρίσκονται οπουδήποτε γεωγραφικά (σε άλλη πόλη, άλλο νομό ή ακόμα και λίγα μέτρα μακριά από την επιχείρησή σας) ή ακόμα και να είναι τουρίστες στην Ελλάδα από το εξωτερικό (language targeting).
Με τα Google Ads μπορείτε να προσεγγίσετε όλους τους ενδιαφερόμενους. Έχετε τη δυνατότητα να εμφανίζεται η διαφήμισή σας στην πόλη που είστε ή σε ακτίνα κάποιων χιλιομέτρων από την επιχείρησή σας ή να στοχεύετε να σας μάθουν σε άλλους νομούς. Επιπλέον οι διαφημίσεις της Google εμφανίζονται σε όλες τις συσκευές και όλοι μπορούν εύκολα να σας βρίσκουν, όταν πραγματοποιούν αναζήτηση!
Επιπλέον, εφαρμόζοντας και τη μέθοδο του Επαναληπτικό marketing (Remarketing) έχετε 100% στοχευμένη διαφήμιση.
Γιατί επιτρέπει να προβάλετε τις διαφημίσεις σε χρήστες οι οποίοι έχουν ήδη αλληλεπιδράσει με την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας, αλλά δεν έχουν πραγματοποιήσει κάποια αγορά ή άλλη επιθυμητή ενέργεια. Με αυτόν τον τρόπο η επιχείρησή σας έχει τη δυνατότητα να υπενθυμίζει τη δραστηριότητά της στους χρήστες που εκδηλώνουν πραγματικό ενδιαφέρον, ενισχύοντας ταυτόχρονα της εμπιστοσύνη τους.

Με λίγα λόγια, μπορείτε να φέρετε στοχευμένη επισκεψιμότητα απευθείας στην ιστοσελίδα σας με ποικίλους τρόπους και το Google Ads λειτουργεί ως ένας αποτελεσματικός τρόπος να αποκτήσετε στοχευμένη επισκεψιμότητα.

Αποτελεσματικότητα

Χρησιμοποιώντας το Google Ads, μπορείτε να παρακολουθείτε την απόδοση των διαφημίσεων και να παίρνετε αποφάσεις όποτε αυτές απαιτούνται. Βλέπετε με ποιές λέξεις επισκέπτεται το κοινό την ιστοσελίδα σας ή πόσα άτομα είδαν τις διαφημίσεις σας. Μια επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά με αυξημένο προϋπολογισμό για ακόμα κερδοφόρα αποτελέσματα. Αντιθέτως, μια καμπάνια που αποτυγχάνει να φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, απενεργοποιείται αμέσως.
Η συνεχής βελτίωση της διαφημιστικής σας καμπάνιας είναι αυτή που εγγυάται ένα βιώσιμο και αποδοτικό αποτέλεσμα! Όσο πιο ποιοτική είναι η διαφήμισή σας τόσο μεγαλύτερη θα είναι η απόδοση της επένδυσης σας!

Η διαφήμιση Google Ads θεωρείται άμεση και επιθετική μορφή διαφήμισης. Μην περιμένετε όμως από την πρώτη ημέρα άμεσα αποτελέσματα. Η συνεχόμενη & στοχευμένη διαφήμιση είναι αυτή που έχει αυξητικές τάσεις!

Google Adwords

Εμπιστευτείτε τη μεθοδολογία μας στις διαφημίσεις Google Ads

  • Κατανοούμε το αντικείμενο της επιχείρησής σας. Ερευνούμε τον κλάδο όπου ανήκετε και μελετούμε τους ανταγωνιστές σας.
  • Μελετάμε και επιλέγουμε τις λέξεις κλειδιά που χαρακτηρίζουν καλύτερα τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.
  • Δημιουργούμε και διαχειριζόμαστε την καμπάνια σας με διαφηµίσεις που ανταποκρίνονται στις λέξεις κλειδιά που έχουμε θέσει. Μια καλή διαφήµιση απαρτίζεται από έναν τίτλο που «τραβάει» την προσοχή και ένα ευανάγνωστο κείµενο που δείχνει στον χρήστη ότι στη σελίδα προορισμού θα βρει τη λύση στην αναζήτησή του.
  • Διαχειριζόμαστε τον προϋπολογισμό σας, θέτοντας σωστά τις παραμέτρους ώστε να πετύχουμε το μικρότερο δυνατό κόστος και ταυτόχρονα να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.
  • Αναλύουμε την επισκεψιμότητα με τη χρήση της υπηρεσίας Google Analytics όπου έχουμε λεπτομερή εικόνα των στατιστικών επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας.

Google Adwords

Συμπέρασμα!

Με το Google Ads μπορείτε να αυξήσετε:

  • τις πωλήσεις στο φυσικό σας κατάστημα
  • τις πωλήσεις, κρατήσεις, εγγραφές στην ιστοσελίδας σας
  • τις τηλεφωνικές κλήσεις προς την επιχείρησή σας καθώς μπορεί να εμφανίζεται ο αριθμός τηλεφώνου σας στη διαφήμιση.

Θέλετε να διαφημιστείτε στο Google Ads ή τρέχετε ήδη κάποιες καμπάνιες που όμως δεν αποδίδουν τα αποτελέσματα που θέλετε;
Εάν επιθυμείτε να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες, πρέπει να συζητήσουμε τη στρατηγική ανάπτυξης της επιχείρησή σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σχεδιάσουμε το πλάνο προβολής της επιχείρησή σας και να αναλύσουμε τα αποτελέσματα για τις δικές σας Google Ads καμπάνιες!