Εταιρική Ταυτότητα

Ότι σας κάνει ξεχωριστούς

Εταιρική Ταυτότητα

Η εταιρική ταυτότητα ή αλλιώς το branding συμπεριλαμβάνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν μια επιχείρηση ή ένα προϊόν μέσα στο ευρύτατο πλαίσιο της αγοράς. Θα λέγαμε ότι Marketing και Branding είναι δύο έννοιες αλληλένδετες, αφού το Marketing κάνει τους καταναλωτές να αγοράσουν ένα προϊόν ενώ το Branding είναι αυτό που δημιουργεί μια σύνδεση ανάμεσα σε καταναλωτή και προϊόν.  Το να θυμάται ο καταναλωτής το προϊόν ή την υπηρεσία σου, η εμπιστοσύνη ή ο θαυμασμός που θα δείξει σε σχέση με την επιχείρησή σου, όλα αυτά συνδέονται άρρηκτα και με τη διαδικασία του Branding!

Βασικοί πυλώνες του πάνω στους οποίους δραστηριοποιούμαστε είναι:

Γιατί όμως είναι σημαντικό το branding ;

Φυσικά στην περίπτωση του logo είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος τη σημασία του, εφόσον αυτό είναι το αναγνωριστικό κάθε επιχείρησης. Ωστόσο, και όλα τα υπόλοιπα έχουν εξίσου μεγάλη σημασία, καθώς χρειάζεται σε όλες τις εκφάνσεις της επικοινωνίας και το κοινό να υπάρχει μια ομοιομορφία και ένα γενικό μοτίβο που θα παραπέμπει σε εσάς και θα μένει αλησμόνητο στον καταναλωτή. Το να συνδέσετε την επιχείρηση ή τα προϊόντα σας με συγκεκριμένα χρώματα, με συγκεκριμένη γραμματοσειρά και εν συνεχεία με την συγκεκριμένη οπτική και φιλοσοφία σας είναι αυτό που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε στην αγορά, φυσική ή digital και να αφήσετε το στίγμα σας στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού.

Η ιστορία πίσω από το brand σας, ο τρόπος που επικοινωνείτε και αλληλεπιδράτε με το κοινό σας, ο τρόπος που προβάλλεστε, το περιεχόμενο που αναρτάτε, θα πρέπει όλα να έχουν τον προσωπικό σας χαρακτήρα και να αποτυπώνουν το δικό σας στίγμα. Πέρα από την ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών που αναζητούν οι online χρήστες από εσάς, θέλουν επίσης να δείξουν εμπιστοσύνη, να γνωρίζουν ότι μπορούν να πιστέψουν σε εσάς, τους στόχους σας και τις επιτυχίες σας. Αναζητούν δηλαδή έμπνευση από εσάς. Επομένως, είναι σημαντικό με κάθε τρόπο να επικοινωνείτε πολύ συγκεκριμένα μηνύματα που σχετίζονται με εσάς, να αποκτήσετε το δικό σας «μότο», λέξεις ή φράσεις που σας ταιριάζουν και με βάση όλα αυτά να φροντίζετε πάντα την εικόνα σας προς τα έξω.