7 λόγοι που κάνουν τα Social Media απαραίτητα !

7 λόγοι που κάνουν τα Social Media απαραίτητα !

7 λόγοι που κάνουν τα Social Media απαραίτητα για την επιτυχία της επιχείρησης σου!

 

Τα Social Media δεν είναι μια μόδα της εποχής που σε λίγο καιρό θα ξεχαστούν. Είναι μια επανάσταση στον τρόπο επικοινωνίας και προβολής, η οποία έχει δημιουργήσει ένα νέο –διαδραστικό αλλά και ανταγωνιστικό- περιβάλλον στον κόσμο των επιχειρήσεων . Στην πραγματικότητα, δεν υφίσταται επιλογή για το εάν θα δημιουργήσουμε ή όχι παρουσία στα Social Media, αλλά το πόσο καλά θα τη δημιουργήσουμε.

Δεδομένου ότι τo 85% των χρηστών δηλώνουν ότι τα κοινωνικά δίκτυα τους επηρεάζουν στην τελική τους απόφαση  και στην πραγματοποίηση των αγορών  τους, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε την επιρροή που φέρουν τα social media και τι εργαλείο μπορούν να γίνουν για τις επιχειρήσεις εάν χρησιμοποιηθούν σωστά.

Ας δούμε αναλυτικότερα τους λόγους που κάνουν το social media marketing, απαραίτητο εργαλείο  για την επιτυχία οποιασδήποτε μικρής ή μεγάλης επιχείρησης.

 

#1 Οικονομικότερο μέσο διαφήμισης με την βέλτιστη απόδοση.  Η διαφήμιση μέσα από τα social media είναι πολύ πιο οικονομική από άλλα παραδοσιακά μέσα διαφήμισης, ενώ μπορεί να φέρει στην επιχείρησή σας τη βέλτιστη απόδοση. Παράλληλα, μέσω των social media έχετε πρόσβαση σε μια τεράστια αγορά πελατών σε όλο τον κόσμο. Εάν γίνει σωστός σχεδιασμός και στρατηγική οργάνωση, σύντομα μπορούν να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα για την κάθε επιχείρηση με μικρό κόστος και την βέλτιστη απόδοση.

#2 Αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επιχείρησης σας. Τα social media διευκολύνουν τη βελτίωση της αναγνωρισιμότητας της επιχείρησης σας και τη δημιουργία της δικής της ταυτότητας. Μπορείτε να χτίσετε αποτελεσματικά την προσωπικότητα της εταιρίας σας στους καταναλωτές σας και σταδιακά να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα του brand σας. Επιπρόσθετα, η συνεπής παρουσία σας στα social media σας δίνει πρόσβαση σε νέο πελατολόγιο ενώ χτίζει σχέση εμιστοσύνης στο ήδη υπάρχον.

#3 Περισσότερες μετατροπές. Οι διαφημιστικές καμπάνιες μέσα από τα social media δρούν στοχευμένα, είναι εξατομικευμένες στις ανάγκες των δυνητικών πελατών σας, κάτι που ωθεί τους περισσότερους από αυτούς να γίνουν τελικά πελάτες σας. Συνεπώς, οι μετατροπές είναι πολύ περισσότερες από αυτές που αποφέρουν οι παραδοσιακές μέθοδοι διαφήμισης  που είναι πιο γενικές και απευθύνονται σε ευρύ κοινό.

#4 Μετρήσιμα δεδομένα και αποτελέσματα. Ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν τόσο εύκολη η επίτευξη εξαιρετικά στοχευμένων αποτελεσμάτων.  Χάρη στη χρήση εργαλείων που μας δίνουν συνεχώς δεδομένα και στατιστικά, βλέπουμε άμεσα και σε πραγματικό χρόνο ποια διαφημιστική καμπάνια έχει καλύτερη ανταπόκριση και μας παρέχουν ξεκάθαρη επίγνωση σχετικά με το τι είναι αποτελεσματικό και τι όχι. Αυτά τα δεδομένα είναι πολύ χρήσιμα γιατί γνωρίζετε καλύτερα το κοινό σας, τις ανάγκες τους και  έτσι αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική σας ανάλογα, κάτι που θα σας γλιτώσει από άσκοπες δαπάνες.

#5 Άμεση αλληλεπίδραση και διάδραση. Οι καταναλωτές σήμερα έχουν υψηλές απαιτήσεις, προτιμούν επιχειρήσεις που είναι σε θέση να αλληλεπιδράσουν άμεσα μαζί τους και να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους σχετικά με τις υπηρεσίες ή τα προιόντα σας. Μέσω των social media διατηρείτε ένα ανοιχτό και άμεσο κανάλι επικοινωνίας και διάδρασης με τους πελάτες σας.

#6 Αύξηση της εμπιστοσύνης στην επιχείρηση σας. Το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών πριν πραγματοποιήσει μια αγορά, κάνει έρευνα μέσα στα social media για τις κριτικές των προιόντων ή της υπηρεσίες της εκάστοτε επιχείρησης. Μέσω της σωστής χρήσης των social media μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις κριτικές των πελατών σας για να φέρουμε καινούριους πελάτες. Μέσα από ολοκληρωμένες στρατηγικές social media marketing μπορεί να χτιστεί η εμπιστοσύνη με το κοινό σας και αυτό να συμβάλει μακροπρόθεσμα στην αύξηση των πωλήσεων σας.

#7Αύξηση της επισκεψιμότητας στο site σας. Ωραία, έχετε δημιουργήσει μια επαγγελματική και προσεγμένη ιστοσελίδα για την επιχειρήση σας, είτε για άμεση πώληση των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας, είτε για μια επαγγελματική παρουσίαση της εταιρίας σας. Και τώρα; Πώς θα φέρετε περισσότερους δυνητικούς πελάτες στην ιστοσελίδα σας;Τα  social media αποτελούν no1 εργαλείο για να αυξήσετε την κίνηση της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας. Με την ενεργή και στρατηγική παρουσίαση σας στα κοινωνικά δίκτυα σε συνδυασμό με τις κατάλληλες διαφημιστικές καμπάνιες, η επισκεψιμότητα από δυνητικούς πελάτες στην ιστοσελίδα σας θα αυξηθεί, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώσει αισθητά και το SEO της ιστοσελίδας σας.

Η ανάπτυξη μιας αξιόπιστης, συνεπούς παρουσίας στα social media μπορεί να φαντάζει βουνό. Στην πραγματικότητα, τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα – αρκεί να γίνουν με εμπειρία, στρατηγική, δημιουργικότητα και συνέπεια.

 

Εκμεταλεύσου την δύναμη των social media

για την επιχείρηση σου σήμερα!